feel-your-mind-LOGO500px

Beste reader,

Dat goed slapen belangrijk is weten en voelen we allemaal maar wist je dat je immuunsysteem verzwakt, dat je lichaam minder snel hersteld van blessures en dat afvallen veel moeilijker is als je slecht slaapt?

Hoog tijd om aandacht te besteden aan goed slapen want ook al slaap je voldoende uren is dat nog niet meteen een goede slaap.

Goede slaap begint overdag!

Vandaag een opdracht om iedere keer als je een kopje thee of koffie neemt deze even heel bewust in je handen vast te houden, de warmte te voelen en te ruiken voordat je gaat drinken. Zo creëer je een mini pauze en even rust voor je lichaam.

Hier nog een aantal tips om beter te slapen. Waarschijnlijk ken je er al een paar, pak degene eruit die jou het meest aanspreekt en voer die uit.

- Rust (maximaal 20 minuten) overdag liggend, in het donker. Niet mogelijk? Pak kleine rust momenten door even uit het raam te staren en je armen even in je schoot te laten rusten of ga lunch wandelen.

- Schrijf dingen die je moet onthouden op zodat je er niet meer over na hoeft te denken. Schrijf zorgen van je af zodat je de emotie er een beetje af haalt.

- Geef je lichaam de kans om in de avond te vertragen dus niet sporten na 21.00 uur of een erg spannende film kijken. Beweeg trager tijdens je avond ritueel.

- Wen een vast ritme aan: iedere dag om dezelfde tijd gaan slapen en wakker worden. Op dezelfde tijden eten. Doe dit, zeker in het begin, ook in het weekend (maximaal een half uurtje afwijken).

- Focus je bij het slapen niet op slapen maar besef dat 20 minuten goed ontspannen even effectief is als 2 uur slapen dus richt je aandacht op lekker ontspannen. In het geval dat je niet in slaap valt heeft je lichaam toch de rust gehad die het nodig heeft.

- Doe diepe slaap meditaties zodat jouw slaap kwaliteit toeneemt.

- Hou een dankbaarheidsdagboekje bij en schrijf daar alles in op waar je blij van werd, tevreden over bent en de mensen die jou een goed gevoel geven.

Welke tip spreekt jou het meest aan en ga jij doen?

Nog een fijne diepe slaap meditatie om mee te oefenen:
Bekijk dit op Insight Timer https://insig.ht/hSVabD6Hxkb

Slaap lekker!

Lieve groeten,
Simone

banner-BBB