feel-your-mind-LOGO500px

Beste reader,

Motivatie - waarom doe je wat je doet - is een belangrijk onderdeel van hoe jouw dag eruit ziet. Deze week gaan we eens naar onze motivatie kijken. Vaak liggen er onder wat we bewust weten nog een aantal lagen van onbewuste motivatie.

Onbewuste motivatie kan liggen in:
- je eigen waarde: krijg ik een schouderklopje als ik dit doe/ goedkeuring of juist de afwijzing van ouders (of belangrijke mensen in jouw leven zoals een arts)
- Mag ik er zijn? Word ik geaccepteerd door de groep?
- nog veel meer...

Een aantal zeer krachtige journal vragen om hier eens naar te kijken en over te schrijven:

Schrijf vanuit je hart, schrijf alles wat er in je opkomt of het nu logisch is of niet - er zijn geen foute antwoorden, er is alleen informatie

1. Wat doe je zoal op een dag?

2. beschrijf jouw ideale dag

3. Wat is jouw grootste, mooiste droom voor jezelf? Wat wil je ECHT - als je geen angst zou kennen, je zou weten dat alles mogelijk is en je erop zou vertrouwen dat alles goed komt?

4. Hoe zou het voelen om deze droom te verwezenlijken?

5. Hoe zou jouw ideale leven eruit zien? Hoe wil jij leven - als je geen angst zou kennen, je zou weten dat alles mogelijk is en je erop zou vertrouwen dat alles goed komt?

6. Welke innerlijke obstakels liggen er wellicht in de weg om jouw droom te verwezenlijken? (patronen, overtuigingen, twijfels, valkuilen en manieren om jezelf te saboteren) Beschrijf ze per punt wat je bij vraag 3 en 5 beschreven hebt.

7. Welke obstakels buiten jou liggen er wellicht in de weg om jouw droom te verwezenlijken? (denk aan tijd, geld, wat mensen ervan vinden, onrust om je heen etc.).

8. Heb je gedachten en overtuigingen over jezelf, anderen, de wereld die je graag los zou willen laten omdat ze je niet verder helpen?

9. Heb je patronen, gewoonten die je graag los zou laten omdat ze je in de weg zitten?

10. Kun je nieuwe patronen en gewoonten bedenken die je juist zouden kunnen helpen?

11. Beschrijf wat je het liefst wilt bereiken met deze Brain Body Balance training?

12. Waar ga jij je voor inzetten in deze 3 maanden?

13. Hoe ga jij het meest halen uit deze training? Wat ga je doen, wat ga je loslaten om dat te bereiken?

14. Wat heb je van mij nodig om er het meest mogelijke uit te halen? Hoe kan ik jou het beste ondersteunen?

Het is een hele lijst met vragen - neem je tijd om er eens voor te gaan zitten. Je kunt er meerdere dagen voor nemen om antwoorden tot je te laten komen in momenten van rust ( gun jezelf om niet hard te werken maar uit flow en inspiratie te schrijven).

Ik ben benieuwd wat je ontdekt!


Lieve groeten,
Simone
Banner BBB met resultaten
facebook twitter