feel-your-mind-LOGO500px

Beste reader,

De formule is simpel:
Je traint je brein met nieuwe informatie en dit laat je zo vaak als mogelijk binnen komen. Deze nieuwe informatie zorgt voor nieuwe verbindingen in ons brein - hierdoor veranderd je interne chemie huishouding (o.a. de balans tussen stress-gelukshormonen). Dit veranderd je gedrag en gevoel en daarmee je uitkomst.

Klinkt simpel maar welk proces zit hier achter?

Als je blijft doen wat je deed,
Krijg je wat je kreeg

Dit is ook zo voor onze gedachten, daarmee ons gedrag, daarmee ons gevoel en daarmee onze uitkomst

.Een mooi voorbeeld vind ik hoe ik mijn brein getraind heb om anders over geld te denken. Ik kom uit een gezin waarin geld in mijn jeugd heel schaars was. Dat heb ik gezien, gevoeld en daaruit zijn overtuigingen ontstaan. Dit kwam ik bijvoorbeeld tegen toen ik aan de wieg stond van mijn eigen praktijk. Ik durfde nauwelijks geld te vragen voor mijn trainingen en sessies. Ik gaf veel gratis weg en deed op alle cursussen grote kortingen. Op zich natuurlijk helemaal niets mis mee en ik vind dat nog steeds heel fijn om te doen - en tegelijkertijd begon het te wringen: het klopte niet meer en ik kreeg minder zin in wat ik deed.

Ik ben toen een aantal mensen gaan volgen met een andere money-mindset dan ik. Die enorme bedragen voor hun trainingen en coaching vroegen. Niet omdat ik dat soort dure producten wil leveren maar puur om mijn kijk op bedragen, op wat is duur of goedkoop te veranderen.

Nu kan ik helder zeggen dat ik daar blij mee ben want daardoor kon ik de bedragen gaan vragen die voor mij goed voelen - het is in balans. Waardoor ik ook weer meer plezier heb in mijn werk.

Zo werkt het ook voor onze gezondheid!!
Wat jij als normaal ziet, klopt dit wel?

We hebben een prachtige gezondheidszorg in Nederland - gebaseerd op wetenschappelijk onderwijs en juist op het moment dat een onderzoek gepubliceerd word is het al achterhaald. Het is oude informatie!

- Zo hoeft een chronische aandoening geen blijvende klachten te geven. Dat iets chronisch is zegt alleen iets over dat je daar de afgelopen 6 maanden klachten van hebt gehad - het zegt nog niets over de toekomst. Wat denk jij dat er mogelijk is?!

- Zo zegt de statistiek iets over de mensen die in het verleden onderzocht zijn en hoeft het nog niets over jou te zeggen. Een prognose kan daardoor een placebo (een positief verwachtingseffect) of nocebo effect (een negatief verwachtingseffect) hebben. Kies hierin jouw eigen pad. Wat denk jij dat er mogelijk is?! En geloof me, dat is veel meer dan we de afgelopen 100 jaar dachten.

Aan wie zou jij je willen spiegelen als het gaat om gezondheid?
Welke gezondheid gedachte zou jij willen hebben?


Lieve groeten,
Simone
Banner BBB met resultaten
facebook twitter