feel-your-mind-LOGO500px

Beste reader,

Hoeveel zelfvertrouwen heb jij?
Geef het eens een cijfer tussen de 0 en 10
0 = zeer onzeker
10 = blakend van zelfvertrouwen

Hoe voelt onzekerheid of zelfvertrouwen in jouw lichaam als je er aan denkt?

Waarschijnlijk merk je dat je op het ene gebied meer zelfvertrouwen hebt dat op een ander gebied. Wist je dat je jezelf een zelfvertrouwen boost kan geven?

Binnen een paar minuten voel jij je sterker, slimmer en meer ontspannen waardoor je alles aankunt wat je wilt!

6 praktische tips:

1. De Superheld pose: een houding waarin je meer testosteron (daadkracht) aanmaakt en je stresshormonen afnemen. Je maakt je groot, zet je voeten iets uit elkaar, je handen in je zij en je hoofd iets omhoog (zie foto). 2 minuten in deze houding is voldoende!

2. Ons Babbelende brein bedanken. Onze stressreacties ontstaan vaak doordat onze gedachten ons veilig willen houden. Als er ergens in het verleden een negatieve ervaring is geweest (of als we een negatieve ervaring hebben gezien bij iemand anders) zal ons babbelende brein van alles gaan roepen om je te weerhouden van wat je gaat doen. Nu drukken we deze 'lastpak' van angst graag in een hoekje maar net als een bal die je onderwater duwt zal hij op een gegeven moment heel hard naar boven 'schieten'.
Denk woorden als: 'Bedankt dat je me veilig wilt houden, ik heb het onder controle en ga het toch doen'.

3. Welke successen had je eerder? Door aan succes ervaringen te denken maak je gelukshormonen aan en ga je je beter voelen. De kans dat het dan lukt is vele malen groter. Dus wat ging er eerder goed?

4. Dankbaar voor deze nieuwe kans. Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk. Door je dankbaar te voelen maak je gelukshormonen aan, ga je je beter voelen en zal je zelfvertrouwen toenemen. Je kunt dankbaarheid ervaren voor wat je gaat doen maar als je dat te onzeker maakt werkt het niet zo goed. Denk dan aan hele algemene dingen om dankbaar voor te zijn zoals het huis waarin je woont of de lieve mensen om je heen.

5. Doe eerst een makkelijk klusje die je lukt voordat je een volgende klus doet. Doe eerst eens iets wat je makkelijk kunt voordat je iets moet doen wat je moeilijk vind. Dit kan iets heel simpels zijn zoals je bed netjes opmaken en even stilstaan bij hoe netjes het er uitziet. Je kunt ook eerst een makkelijk telefoontje doen met iemand waarvan je weet dat het goed zit voordat je dat lastigere telefoontje oppakt. Bouw dus kleine succes momenten voordat je de volgende stap zet.

6. Deel een grote stap op in veel kleine haalbare stappen zodat je telkens een succes ervaring hebt. Een grote klus kan echt een hele berg zijn om tegenop te zien waardoor de moed je bij de gedachte alleen al in de schoenen zakt. Deel een grote taak eens op in kleinere stapjes dan is de kans op succes groter en is het volgende stapje ook makkelijker. Ga zo door totdat je de hele berg op bent!

Bonustip: Kijk een film waar je blij van wordt of luister naar muziek die jou inspireert, bijvoorbeeld: Superwoman van Alicia Keys. Dit brengt je in de juiste mindset om alles wat je maar wilt te kunnen doen!

Welke tip spreekt jou het meest aan?
superheld pose

Gratis voor jou

Insight Timer Top 3
1. Slaap meditatie Strand
2. Diepe slaap meditatie
3. Meditatie voor optimaal herstel en genezing

** Nieuw ** op Insight Timer: Diepe slaap meditatie naar jouw kern

Soundcloud
Diepe slaap meditatie naar jouw kern

Je helpt me enorm door een like of reactie achter te laten bij mijn meditaties en podcast, alvast bedankt!

Gratis Inspiratie
Natuurlijk kun je nog steeds lekker aan het werk met: Gratis InspiratieLieve groeten,
Simone Brockhuis

P.s. Is het tijd voor jou om in actie te komen? Om nu echt goed voor jezelf te gaan zorgen? Dan is Feel Your Mind's Membership iets voor jou!
Lees hier meer. Mocht je interesse hebben en nog wat vragen hebben, stuur me gerust een bericht dan plannen we een gratis en vrijblijvend gesprek om te ontdekken wat het membership voor jou kan betekenen.


facebook instagram