feel-your-mind-LOGO500px

Beste reader,

Als je langere tijd veel van jezelf vraagt of als er een situatie is die veel van jou vraagt kun je dit best een tijd volhouden. Je lichaam past zich aan en je kunt weer door.

Er kunnen zelfs meerdere situaties of omstandigheden achter elkaar zijn die veel van je vragen en dat het je toch lukt om vol te houden….

….Totdat de rek er helemaal uit is. Zeker als er weinig ontspanning en sporten tegenover staat. En laat dat er nu vaak bij inschieten als we druk zijn.

Zelfs als de situatie verbetert, wat heel fijn is, geeft dit ook weer een aanpassing en dus neemt de vermoeidheid toe.

Tekenen van uitputting:

  • Slecht slapen
  • Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikproblemen maar eigenlijk alle lichamelijke klachten kunnen ontstaan door vermoeidheid/uitputting
  • Een korter lontje hebben
  • (te)Veel snaaien
  • Minder goed kunnen concentreren, niet op woorden of namen kunnen komen
  • Geluid/ licht/ prikkels niet kunnen verdragen

5 tips voor jouw herstel


1. 2 uur iets doen, 20 minuten rust
2. Lepel theorie: inzichtelijk maken van de uitgifte en totale voorraad van jouw energie zodat je beter kunt inschatten wanneer iets teveel is.
Je kan je dagelijkse energievoorraad vergelijken met een bosje lepels. Elke activiteit kost je één of meerdere lepels. Van opstaan, douchen, je tanden poetsen, tot en met eten, werken of boodschappen doen.

Stel: je hebt 14 lepels op een dag. Verdeel jij je energie goed, dan kom je goed uit met je lepels. Lukt het niet, kijk dan eens waar je energie verliest. Neem je te weinig rust tussendoor? Of is jouw dag net te vol met activiteiten? Dan schiet je door je lepels heen. En heb je misschien in de middag al geen lepel meer over.

Goed met je energie omgaan, betekent ook keuzes maken
over wat je doet en hoe je het doet.

3. Mediteren
Mediteren is een makkelijke manier om lekker te ontspannen. Je kunt ze luisteren als je aan het rusten bent, voor het slapengaan (waardoor je slaap kwaliteit verbeterd) of tussendoor bij een kopje koffie of thee.
Een heerlijke slaap meditatie luister je hier: https://insighttimer.com/nl/geleide-meditatie/diepe-slaap-meditatie-naar-jouw-kern

4. Massage
Laat je lekker masseren, door de aanraking komt je lichaam helemaal tot rust. Combineer dit met rustige muziek en een fijne geur dan maakt dat het helemaal compleet.
Niemand in de buurt om je te masseren?
Masseer dan je eigen voeten en voel wat dat met je doet. Je kunt je altijd laten masseren in mijn praktijk of een massage salon.

5. Rustig wandelen in de natuur, liefst in de zon
Wandelen in de natuur zorgt ervoor dat je de prikkels die je ervaart mooi kunt kwijtraken. Denk er wel aan dat je niet te ver gaat want dat is niet je doel. Je doel is ontspannen, genieten en opladen.
Lekker met je gezicht even in de zon zitten is ook fijn om op te laden.

Nu kan het zijn dat je lekker met deze tips bezig gaat en je een keer een lekker rustig weekend hebt waarbij je kunt uitslapen -
verwacht dan niet dat het in 1 weekend helemaal opgelost is, raak niet teleurgesteld als het daarmee nog niet klaar is!

De afgelopen 2 jaar zijn heel intensief geweest - voor iedereen een beetje anders, maar voor iedereen intensief door de vele aanpassingen en nu er weer veel meer mag en kan geeft dit ook weer uitdagingen:

We zijn niet meer gewend aan de hoeveelheid prikkels die we
voor alle maatregelen hadden!

Dus gun jezelf de tijd om te herstellen,
Zeg nog niet overal 'Ja' op omdat het weer kan of zelfs verwacht wordt!


Gratis voor jou

Op deze 2 platforms kun je heel veel gratis meditaties en informatieve podcasts vinden:
Insight Timer
Soundcloud

Gratis Inspiratie
Natuurlijk kun je nog steeds lekker aan het werk met: Gratis Inspiratie

Lieve groeten,
Simone Brockhuis
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet