feel-your-mind-LOGO500px

Beste reader,


De vraag van week 11

Instant manifestaties kunnen alle kanten op werken - negatieve gedachten hebben een negatieve manifestatie. Nu kun je niet stoppen met negatief denken, al zal het met de tijd echt minder worden omdat je je gedachten hebt getraind om vooral het positieve te zien.

Een prachtig voorbeeld herkende ik een paar jaar geleden. We waren op vakantie in de UK, midden in de zomervakantie, en iedere ochtend als we ergens naartoe reden zei mijn man: bereid de kinderen voor want het is vast heel druk dus we moeten ongetwijfeld ver lopen voor een parkeerplek.

De eerste 2 keer raakte ik geirriteerd. Wetende dat een negatieve gedachte ook een negatieve manifestatie geeft (en nee, een stukje lopen is helemaal niet erg). Maar het feit dat het mij irriteerde gaf mij de uitnodiging om er anders naar te kijken.

Dus zei ik in mijn hoofd: of niet - of we hebben een prachtige parkeerplaats vooraan. De dagen daarna ging ik het hardop uitspreken en iedere dag lukte het om een prachtige plek te vinden.

Tot de meest mooie dag, we wilden naar het strand, we gingen wat laat weg ...en toch hield ik vol: er is een prachtige parkeerplaats voor ons in de schaduw. Aangekomen bij de parkeerplaats was natuurlijk alles hartstikke vol. Mijn man besloot een beetje vals te spelen en ik stapte alvast uit om zo strak mogelijk te parkeren toen er iemand op mij af kwam lopen: zoeken jullie een plek? Ze nam ons mee naar een prachtige schaduwrijke plek!

Dus...

Als je merkt dat je iets denkt wat jou niet verder gaat helpen, herken het. Pluis uit wat eronder ligt, wat zou de ervaring jou kunnen brengen? En....Hoe zou je het liever zien?

Dit vergt soms wat training maar het feit dat je ermee bezig bent geeft al ruimte!

Lieve groeten,
Simone

De data van de Zoom sessies:Email Marketing Powered by MailPoet