Piekeren en ons babbelende brein

We kennen het allemaal, onze gedachten lijken over elkaar heen te struikelen. Als je begrijpt hoe het werkt in je gedachten wat kun je er dan aan doen om wat rust in je hoofd te krijgen?

In deze praktische training neem ik jullie mee naar de fascinerende wereld van ons brein:

  • Wat gebeurt er?
  • Hoe kun je piekeren voorkomen en
  • Wat als de gedachtentrein niet lijkt te stoppen?

Gedachten die zich herhalen krijgen meer verbindingen in je brein. Je kunt dit vergelijken met een paadje wat ontstaat als je een paar keer op dezelfde plek over het gras bent gelopen. Hoe vaker je over dezelfde weg loopt, hoe meer ingesleten het pad raakt.

Als je op automatische piloot leeft zul je makkelijker een ingesleten (pad) patroon kiezen 80% van onze tijd leven we op automatismen omdat dit voor ons brein minder energie kost.

Wil je iets in je gedrag veranderen?
Dan zul je een nieuwe verbinding in je brein aan moeten leggen. Dit vergt in het begin veel bewustzijn en aandacht omdat je een nieuw pad aan het bewandelen bent. Bij vermoeidheid of stress is de kans dat je het originele, oude pad kiest groot, dit is de reden waardoor we terugvallen in oud gedrag: het oude pad had nog vele verbindingen in ons brein.

Wat je kunt verwachten van deze training?
Ik neem je mee naar gedachten en gevoelens om zelf te ervaren wat er gebeurt in je lichaam bij bepaalde gedachten en dat je er meer invloed op hebt dan je wellicht denkt.

Ik vertel iets over hoe gedachten werken, over onze verschillende hersenhelften en laat je ontdekken welke hersenhelft voor jou dominant is en ik leg je uit wat een EHBO-kit is en hoe je deze in kunt zetten.

Je hoeft totaal geen voorkennis te hebben, dat mag wel.
Het gaat om ervaren hoe het voor jou is en ik nodig je uit om te ontdekken hoe je met gedachten kunt spelen. Want als je met je gedachten kunt spelen heb je meer invloed op hoe jij je voelt. Als je meer invloed hebt over hoe jij je voelt gaat het leven stromen in de richting die jij graag wilt!

Ervaringen van mensen die deze training volgden:

“Een heerlijke ontspannen training.”

“Ik ga nadenken over mijn eigen EHBO-KIT”.

“Ik ben me nu bewust dat ik nog mag trainen in mijn gedachten.”

“Wat fijn om de theorie te begrijpen.”


© 2020 Feel Your Mind


Meer tips ontvangen over ontspanning, zelfontwikkeling en mindset?

Schrijf je dan hier in en ontvang regelmatig nieuws over nieuwe meditaties, podcasts en trainingen van Feel Your Mind.