Skip to main content

Veelgestelde
vragen

Hoe bepaal je hoe lang en hoe vaak we elkaar gaan zien/spreken?

Dit doen we volledig samen. Tijdens het gratis en vrijblijvende gesprek leren we elkaar kennen en kan ik door gerichte vragen ontdekken waar het wringt/horen wat jij nodig hebt om verder te groeien. Aan de hand daarvan doe ik een voorstel voor een periode en een aantal sessies. Dit moet voor ons beiden goed voelen, pas dan gaan we verder.

Hoe ziet een eerste sessie er uit?

In een eerste sessie leren we elkaar beter kennen. Ik ben niet van het oppervlakkige werk dus grote kans dat we vrij snel de diepte in gaan. Alles in een veilige setting en als jij er aan toe bent. Het kan zijn dat we een (familie) opstelling doen, we lichaamsgericht een oefening gaan doen of dat we al pratend naar de kern komen waar blokkades kunnen worden opgeruimd.

Ik woon niet in de buurt van Enschede, hoe doen we dat?

Voor sessies kunnen we dan online afspreken. Het kan ook zijn dat je het fijn vind om bijvoorbeeld de eerste keer wel live af te spreken. Dan plannen we een dubbelde sessie en maken we in een keer een grote sprong. Omdat we dan een sessie van 3 uur hebben zorg ik voor een fijne lunch!

Voor de mensen die wel in de buurt wonen is het ook altijd mogelijk om te kiezen tussen offline en online sessies.

Online werken kan net zo goed als een live sessie. Door mijn jarenlange ervaring voel en hoor ik precies wat er bij jou speelt zodat wij optimaal kunnen samenwerken.

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt in principe 90 minuten. Dan hebben we mooi de tijd om alle aspecten aan te kijken en eventueel een opstelling of lichaamswerk te doen.

Lichaamswerk – hoe ziet dat eruit?

Lichaamswerk is soms een communicatieve massage (bij mij houden mensen altijd hun kleding aan) waarin ik aan jouw lichaam kan voelen waar de spanning zit (ik begin altijd met de onderbenen). Ik help je ontspannen zodat jij een head-start krijgt in jouw proces.

Soms is het een oefening met een bal of gewoon staand om te ervaren wat iets met je lichaam doet. Dit gaat altijd 100% in overleg en grenzen worden veilig bewaakt.

Hoe zit het met de periode die je afspreekt waarom duurt dit altijd 3, 6 of 12 maanden?

In samenspraak kiezen we ervoor om het traject over een aantal maanden te laten lopen. In deze maanden ben ik beschikbaar voor jou! Dat betekend dat jij me 14/7 (’s nachts slaap ik natuurlijk) mag benaderen via Whatsapp. Je kunt dan al je vragen ook tussen de sessies door stellen, jouw successen delen of even laten weten hoe het met je gaat. 

Het is gebleken dat dit enorm waardevol is waardoor jij nog meer uit jouw traject kunt halen.

Wat gebeurt er na het vrijblijvende gesprek?

Tijdens het vrijblijvende gesprek maak ik aantekeningen. Deze gebruik ik om te verwerken in mijn voorstel. Dit bespreek ik al met jou in het gesprek en zet ik daarna voor jou op papier. In het voorstel staat: hoe lang we samen gaan werken, hoeveel sessies we gaan doen en wat de investering is. Daarnaast vind je de doelen waar je in jouw traject aan gaan werken.

Tijdens of vlak na het intake gesprek voel jij een Ja, ik zeg ja tegen mezelf en gun mezelf dit traject. Als we allebei een ‘JA’ voelen maken we een afspraak voor onze eerste sessie en daarmee de start van jouw traject.